Bezoek aan Gerona leuk te combineren met een stedentrip Barcelona

Een stedentrip Barcelona is natuurlijk al héél erg leuk. Maar als u heeft gekozen voor een lange stedentrip Barcelona van bijvoorbeeld een week, dan is het nog leuker om de stedentrip te combineren met een bezoek aan een tweede stad zoals Gerona. Deze stad heeft veel te bieden. Gerona ligt op zo'n 90 kilometer van Barcelona en is een absolute aanrader.

Gerona is de hoofdstad van de Costa Brava en telt zo'n 100.000 inwoners. In de stad kunt u zien, dat verschillende culturen hun sporen hebben nagelaten: Christelijke, Joodse en Arabische culturen.

Gerona heeft een eigen vliegveld en daardoor ook een uitstekend startpunt of eindpunt van een gecombineerde stedentrip Barcelona - Gerona. Er zijn diverse prijsvechters die op Gerona vliegen. Het is dus vaak goedkoper om uw stedentrip in Gerona te starten i.p.v. in Barcelona. Wat Gerona verder aantrekkelijk maakt is de ligging t.o.v. 2 rivieren, de ter en de Onyar. De stad heeft oude smalle straatjes en gekleurde woningen, die vaak aan het water gelegen zijn. Gerona is eigenlijk altijd levendig, mede doordat de stad een universiteitsstad is.Tel de verschillende bezienswaardigheden hierbij op en u geeft alle ingrediënten voor een leuke stedentrip.

Eén van die bezienswaardigheden is de Kathedraal de Santa Maria. De kerk vindt u in de oude stadskern is vanuit heel Gerona te zien. Vanaf de kerk kunt u naar de Joodse Wijk wandelen. Hier zijn eigenlijk altijd wel mooie tentoonstellingen en concerten. Ook zijn hier diverse winkels. De Joodse wijk is erg populair onder toeristen. Als u toch aan het wandelen bent, wandel dan ook eens over de compleet gerenoveerde stadsmuren van Gerona. Kortom een week Barcelona is uitstekend te combineren met een stedentrip Gerona.

Gepubliceerd: 30 juli 2012
Door: Stedentrip-Barcelona.nl redactie