Luchthaven

Barcelona is te bereiken met bus, auto en trein, maar de snelste manier om uw stedentrip Barcelona te starten is door te vliegen op de luchthaven van Barcelona: El Prat Airport.

Over de luchthaven van Barcelona
De luchthaven van Barcelona ligt op +/- 12 kilometer van de Catalaanse hoofdstad. Na het vliegveld van Madrid is het de drukste luchthaven van Spanje. Het vliegveld verwerkt meer dan 24 miljoen reizigers per jaar. Het wordt ook wel L'Aeroport del Prat genoemd. Er zijn 3 terminals op de luchthaven.

Tijdens uw stedentrip Barcelona zult u waarschijnlijk gebruik maken van terminal A, die gereserveerd is voor internationale vluchten. Terminal B wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en C voor privé en shuttle vluchten. Uiteraard zijn terminal A, B en C met elkaar verbonden via loopgangen. De luchthaven van Barcelona is een zeer modern vliegveld. Vliegtickets naar Barcelona vindt u onder de rubriek 'vervoer'.

Vervoer Luchthaven - Barcelona centrum
Wanneer u een georganiseerde stedentrip heeft geboekt, dan wordt u meestal bij de luchthaven opgehaald. Maar wanneer u uw accommodatie en uw vlucht los heeft geboekt, dan moet u nog van het vliegveld naar uw hotel of appartement in Barcelona zien te komen. Er zijn dan 4 mogelijkheden:

  1. De Aerobus: normaal gesproken de snelste manier om in het centrum van Barcelona te komen.
  2. De trein: is handig, wanneer uw accommodatie in de wijken El Borne of Barceloneta ligt.
  3. De taxi: is duurder, maar wel zonder zorgen en snel naar uw appartement of hotel in Barcelona.
  4. De nachtbus: kunt u nemen, wanneer u in de nacht land op het vliegveld.


Voor de officiële website van de luchthaven in Barcelona, El Prat Airport, klikt u hier.

Filmpje van de luchthaven: